Извънредна ситуация в Харков

NetNews

Общият брой на загиналите след обстрела в Харков се е увеличил до седем убити цивилни, предаде Би Би Си.

Областният управител, Олех Синегубов, също казва, че 17 души, включително деветгодишно момиче, са били ранени при нападението.

„Обстрелът е извършен от реактивни системи за залпово изстрелване и артилерия. Това показва, че врагът отново предателски насочва и тероризира цивилното население“, каза той в приложението за съобщения „Telegram“.

„Затова отново ви моля: не излизайте навън, освен ако наистина не е необходимо, обърнете внимание на сирените за въздушно нападение и се приютете, когато прозвучат.

„Повярвайте ми, твърде рано е да се отпуснем. Нашите въоръжени сили знаят какво правят, отблъсквайки врага. Но на север и североизток се водят ожесточени боеве.“
През последните седмици градът беше до голяма степен недокоснат от руските сили.

Кметът на града Игор Терехов казва, че властите ще определят специални зони в подземната метро система, където жителите могат да останат, докато обстрелът спре, като добавя, че метрото няма да бъде спирано отново.

Метрото в Харков с 30 станции възобнови работата си преди два дни във вторник, след като беше използвано като бомбоубежище в продължение на три месеца от началото на руската инвазия.

„Днес в Харков е опасно. Вражески сили отново обстрелват града ни. Хората са ранени и за съжаление има убити“, казва Терехов във видеообръщение.

Той призовава хората да стоят на безопасни места като мазета, заслони и метростанции.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Аталай: Няма място за притеснение заради цените на парното и топлата вода

“Няма място за притеснение, заради цените на парното и топлата вода”. Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай в предаването “Денят на живо” по NOVA NEWS. “Преди 1-2 седмици имаше заседание на Комисията по енергетика, за да чуем тези цени предварително. това са първичните заявки, които са дадени от предприятията. […]