Извънредно положение в Молдова

NetNews

В Молдова от утре до 30 май се въвежда извънредно положение във връзка с епидемията от коронавирус. Това решение бе взето на заседание на парламента днес по предложение, направено от правителството вчера, предаде БТА.

Извънредното положение в Молдова е въведено за 60 дни – от 1 април до 30 май. Сега правителството трябва да изготви списък с ограничителни мерки. Според изпълняващия длъжността министър-председател Аурел Чокой, Националната комисия по обществено здраве ще заседава утре. В Молдова вече е обявено извънредно положение в областта на здравеопазването. От утре се въвежда пълно извънредно положение.

Докато мярката е в сила, ще бъде забранено произвеждането на избори или референдуми, както и внасянето на промени в конституцията. През периода може да бъде въведен специален режим за влизане и напускане на страната и промяна на процедурата за назначаване и освобождаване на длъжностни лица. Освен това правителството получава допълнителни правомощия.

В Молдова през последното денонощие са били диагностицирани с коронавирус 1871 човека. Общият брой на потвърдените случаи в страната с население от около 3 милиона души достигна 230 241. По данни на министерството на здравеопазването през последните 24 часа в лабораториите са направени 6841 теста. Броят на излекуваните се е увеличил до 207 852 (+ 2093 за последното денонощие). 4960 пациенти с COVID-19 са починали (+45). Остават на лечение 17 429 човека, от които 331 са в критично състояние.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Множество карантинирани искат да гласуват, но не могат

Част от заявленията от хора, поставени под карантина, за гласуване с подвижна избирателна кутия, са подадени погрешка до Централната избирателна комисия вместо до кметовете на общини, предаде БНР. От ЦИК препращат заявленията към кметовете, които отговарят за сформирането на подвижните секции. Избиратели, поставени под карантина или в изолация, сигнализираха, че […]