Изграждат нова ферма за стриди край Балчик

NetNews

Нова ферма за стриди ще бъде изградена в крайбрежието на Балчик до пролетта на 2021 година. Съоръжението, което ще разполага с 250 декара производствена площ в акваторията, ще добива до 5 тона стерилни стриди годишно, според даденото вече разрешение от Басейнова дирекция "Черноморски район".

Фермата ще бъде изградена от типа на т.нар. "дълга линия" от успоредно разположени носещи въжета с бетонни котви. Съоръжението ще бъде устойчиво на щорм и обозначено с трайни плаващи знаци според изискванията на Международната асоциация на фаровите служби. Частният инвеститор ще го обяви и в "Известия до мореплавателите", за да се гарантира безопасност на движението в района.

Монтажът на фермата трябва да приключи до края на май, според разрешителното за ползване на морските води югозападно от Балчик.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ден 157: "Не искаме Бойко да ни организира изборите"

В 157-ия ден от протестите с искане за оставки на правителството и главния прокурор майките на деца с увреждания блокираха за кратко софийския булевард „Дондуков“, предаде Българското национално радио. Мотото на протеста на 12 декември е „Единни сме силни“. В палатковия лагер на майките от „Системата ни убива“ вече има […]