Издават направления за антигенни тестове

NetNews

С анекс към рамковия договор за медицински дейности ще се даде възможност на лекарите да издават на пациентите електронни направления за безплатни антигенни тестове за Covid19. Това каза служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев пред БТА.

Анексът ще бъде подписан в следващите няколко дни. Министерството на здравеопазването иска да направи най-много промени в областта на детското здравеопазване, особено в профилактиката. Едновременно с това ще се старае да постигне резултати в създаването на наредба за остойностяване на лекарския и сестринския труд.

Предвижда се да отпадне ограничението личните лекари да ваксинират само лица от пациентските си листи. В предстоящите два-три месеца се очакват и промени в наредбата за специализацията на лекарите.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

130 години българска опера и 125 години от рождението на първия български оперен режисьор

Щастливо съвпадение, нали?! Христо или още Хитьо Попов / 1891 – 1968/ е не само първият професионален оперен постановчик, но и един от стълбовете на нашия музикален театър / оперен и оперетен/ от 20-те до 60-те години на миналия век, с огромни заслуги за националната опера и оперета, а също […]