Излизането от ОАЕ е само след ваксинация срещу COVID

NetNews
Излизането от ОАЕ е само след ваксинация срещу COVID

Снимка: БГНЕС

Властите на Обединените арабски емирства забраняват от 10 януари поданиците и резидентите да напускат пределите на емирата, ако нямат сертификат за проведен пълен курс на ваксинация срещу коронавирус с някой от одобрените в страната препарати.

Според разпространеното от държавната информационна агенция съобщение Националната дирекция за извънредни ситуации и справяне с последиците от природни бедствия и Министерството на външните работи и международното сътрудничество от 10 януари 2022 г. ще въведат забрана за пътуване за жители на ОАЕ, които не са ваксинирани срещу COVID-19. За напълно ваксинирани лица ще е необходима и бустерна доза.

Уточнява се, че тези изисквания няма да се отнасят за лица, освободени от ваксинация по медицински или хуманитарни причини.

По последни данни в ОАЕ с население от 9,8 милиона души от началото на пандемията са регистрирани 764 493 случая на коронавирусна инфекция. Коефициентът на имунизация в страната се смята за един от най-високите в света. Според Министерството на здравеопазването в ОАЕ вече са направени повече от 22,5 милиона ваксинации срещу COVID-19: 100% от поданиците и жителите, подлежащи на ваксинация, са получили поне една доза от препарата, а над 92% – две дози. (БГНЕС)
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вашият хороскоп за днес, 02.01.2022 г.

хороскоп от astrohoroscope.info Овен Лекичко отминава еуфорията и е време да конкретизирате целите си за годината. Днес е денят, в който да седнете и да запишете какво искате, какво имате и да се поздравите за всичко, което вече сте направили. Ден за целеполагане, след като подредите пространството около себе си. […]