Измръзнал мъж спасиха в планината над Банско

NetNews

Поредна спасителна акция в планината над Банско. Въпреки многобройните предупреждения за сурово време във високите части, тази сутрин малко преди 5:00 часа, е получен сигнал за бедстващ мъж с измръзване, съобщи БНТ.

Пострадалият, който е български гражданин, е качвал връх Вихрен в късните часове на нощта. На слизане обаче е загубил обувките си. Сам е успял да стигне до хижа „Бъндерица“, където е успял да се завие с одеяло и се е обадил на Спешна помощ.

Линейка обаче до мястото не е успяла да стигне. Открит е час по-късно от спасители с шейни. Транспортиран е в Разложката болница за преглед и лечение.

„Попада в някаква дупка, вероятно в снега. Изгубва си обувките и слиза по чорапи надолу до къмпинга. Завива се в някакъв чувал. Измръзнал е. При това положение естествено не може да ходи и е поискал помощ“, обясни Венелин Петров – ПСС Банско.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Маколи Кълкин получи звезда на Алеята на славата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Маколи Кълкин, звезда от класиките от 90-те „Сам вкъщи“ и „Сам вкъщи 2“ получи звезда на Холивудската алея на славата, съобщава CNN. <blockquote class=“twitter-tweet“ data-media-max-width=“560″><p lang=“en“ dir=“ltr“>Macaulay Culkin's star on the Hollywood Walk of Fame is unveiled. <a href=“https://t.co/J2wXNVfbTv“>https://t.co/J2wXNVfbTv</a> <a href=“https://t.co/HGrWyzBMq7″>pic.twitter.com/HGrWyzBMq7</a></p>&mdash; Variety (@Variety) <a href=“https://twitter.com/Variety/status/1730681697690071252?ref_src=twsrc%5Etfw“>December 1, 2023</a></blockquote> <script async src=“https://platform.twitter.com/widgets.js“ […]