Изненада в листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, Минчо Спасов ще е водач в Ямбол

NetNews

Ново лице застава на чело на листата на коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!“ в Ямболска област. Това е адвокатът и правозащитник Минчо Спасов, който води редица дела на арестуваните младежи при протестите през 2020 г. Това стана ясно след като формацията обяви днес водачите си на листи.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Минчо Спасов добре познат в Ямбол и региона. Роден е през 1964 година. Завършва право в столицата, след което работи като адвокат в Ямбол. През 1990 година е избран за общински съветник от СДС и остава на този пост до 1994 година. През 2001 година Спасов се включва в новосъздадената партия НДСВ и се кандидатира за народен представител в Ямболския район. Той е областен управител на Област Ямбол до влизането си в Народното събрание през 2004 година.

През юли 2005 г. е преизбран и става заместник-председател на Парламентарната група на НДСВ. През февруари 2008 година става председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. На президентските избори през 2016 г. се кандидатира за вицепрезидент заедно с Татяна Дончева.

Засега остава неясно как ще се позиционира Станчо Ставрев, който на предните два вота бе водач на коалицията в областта и бе депутат в 45-я Парламент. За НетНюз той уточни, че няма да участва в други партийни листи и че ще даде повече информация по темата утре, след регистрацията в РИК – Ямбол. Само водачът на листата на ИБГНИ в Русе не е ясен. Дали Ставрев ще бъде водач там или му е отредена друга роля в предизборната надпревара ще разберем на 12 октомври.

„Всеки трети в листите на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ е юрист. Основен акцент в нашата програма ще бъде подкрепата за домакинствата, малките и средните фирми и уязвимите групи. Основното ни искане е за компенсация и за бизнеса, и за домакинствата за увеличението на цените на тока, парното и водата“, заяви председателят на коалицията Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук. На второ място по брой сред водачите на листи са икономистите, финансовите експерти и предприемачите.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Люси Дяковска с огромно признание в Германия (СНИМКИ)

Българската певица Люси Дяковска бе отличена с почетен приз от Асоциацията на поп културата в Германия. Това съобщи огненото момиче от Плевен, като публикува снимки от церемонията по награждаването в социалните мрежи. Отличието си Дяковска не печели сама, а заедно с колежките си от No Angels. "Преживяхме нещо уникално и […]