„Изправи се.БГ“ показа управленските си мерки

NetNews

Председателят на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова разпространи декларация на едноименната партньорска мрежа със 70 управленски мерки за повишаване на доходите на обикновените граждани, подкрепа на бизнеса, демонтиране и ревизия на едноличния модел на управление, предаде БНР. Целта е мерките да послужат за основа на бъдеща управленска програма.

В преамбюла на декларацията Манолова подчертава готовност за създаване на широко обединение срещу модела на управление на Бойко Борисов и устойчиво мнозинство на почтените в 45-ото Народно събрание.

Сред акцентите са въвеждане на минимална почасова ставка с цел постигане на минимален доход от 1000 лева на месец и ръст на средната заплата до 2000 лева, както и преизчисляване и увеличаване на пенсиите.

Предлага се временно освобождаване от някои данъци по сектори и забрана за харчене на бюджетния излишък без решение на парламента, таван на работните заплати на мениджърите в държавните дружества и шоково въвеждане на електронно управление, както и премахване на всички гишета с чиновници.

Предвижда се създаването на специална комисия за незабавна ревизия на управлението на Бойко Борисов като министър-председател, както и на дейността на министри и регулаторни органи.

Заложена е съдебна реформа и поправки в Конституцията, въвеждане на активна регистрация и гласуване по пощата, закриване на Института на частните съдебни изпълнители и замяната им с държавни.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нови локомотиви поемат по родните релси през 2021 г.

15 нови локомотива ще обслужват основните и най-натоварени направления на страната от средата на следващата година, обяви министърът на транспорта Росен Желязков по време на откриването на обновената гара Подуяне в столицата. Това са първите изцяло нови локомотиви от 1986 г. насам, уточни Желязков, цитиран от БНР. "БДЖ подписаха допълнително […]