Изпращаме силна и успешна година за родните спортисти

NetNews

Годината беше наситена с много успехи в спорта. На Олимпийските игри в Токио нашите спортистки спечелиха шест медала.

„Обикновено в края на годината се чудиш кого да сложиш по-напред и как да запълниш десетката в „Спортист на годината“. За първи път искаш да сложиш всички на първо място. Много горда година за България в индивидуален план. В отборен план малко по-скромно, изключвайки ансамбъла по художествена гимнастика“, коментира продуцентът на „Спортът ON AIR“ Ваня Симонска в студиото на „България сутрин“ на Bulgaria ON AIR.

Всички отличия за страната ни от Олимпийските игри в Токио бяха завоювани от представителките ни при жените. Симонска обаче отказва да дели спортистите по полове.

„Спортистът е спортист, независимо дали се състезава при мъжете или жените. На Христо Христов му отнеха медала, нямаше късмет. Йосиф Миладинов е първият ни плувец, стигнал до финал на Олимпийски игри. Разкошен резултат! Нека не ги делим, защото и при мъжете имахме радост и постижения“, подчерта тя за Bulgaria ON AIR.

Симонска не скри симпатиите си към златната медалистка в каратето Ивет Горанова, която определи като разкошно и винаги усмихнато момиче.

„Едва на 21 години, тя отиде в родината на каратето и ги отвя. Това бяха изпълнени със сълзи на радост дни. Ансамбълът по художествена гимнастика – да победиш Русия… Цяла България се гордее с този ансамбъл“, изтъкна продуцентът на „Спортът ON AIR“.

Отборните ни спортове изостават, акцентира Ваня Симонска, но отбеляза, че мъжкият ни баскетболен тим се класира за Европейското първенство.

„Моят любим волейбол не се представи на високо ниво. Във футбола ни са само антирекорди. Имахме известна надежда с достигането на „Лудогорец“ до плейофите на Шампионската лига. ЦСКА влезе в групите на Лигата на конференциите, но за съжаление, „червените“ не спечелиха нито една от срещите си. Но поне имахме европейски участия, защото виждаме „Левски“ къде е – продължава да се бори с финансовата криза“, каза още тя.

За новата година Симонска си пожела да отразяваме все по-големи успехи на българските спортисти. „Пожелавам си в близко бъдеще да стигнем до голям футболен форум. И индивидуално интервю с Кристиано Роналдо“, завърши тя.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Млад гербер вдигна къща за 250 000 лв. със 130 000 лв. заем

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото. Разследване на Bird.bg: „Шефът на младежкия ГЕРБ Георг Георгиев е успял да построи за последната година и половина къща с 300 кв. м. РЗП в софийското село Лозен. При най-консервативна оценка този градеж струва 250 000 лв., но […]