Израел: Обвини „Хамас“ в „психологическа манипулация“ по отношение на заложниците

NetNews

Израелският министър на отбраната обвини Хамас в „психологическа манипулация“ на заложници, след като ислямско движение заяви, че е готово да освободи заложниците в замяна на всички палестински затворници в Израел, според съобщения във френските медии. Това е “ част от тяхната психологическа манипулация и то в цялата държава Израел.

По време на среща със семействата на заложниците Йоав Галант каза: „Хамас цинично използва хората, които са важни за нас, и ние сме наясно с болката и натиска, който това оказва“.

Според последните данни на израелските власти в Ивицата Газа около 230 души са били отвлечени от бойци на Хамас по време на нападението на израелска територия на 7 октомври. Тази безпрецедентна атака предизвика война, която досега отне живота на хиляди хора.

Яхия Синуар, шефът на ХАМАС в Ивицата Газа, заяви в събота, че е готов „незабавно“ да размени заложниците, държани от неговото движение, за „всички палестински затворници“ в Израел.

Според клуба на палестинските затворници, организация, която защитава техните права, около 5200 палестинци са в израелски затвори, от които 559 излежават доживотни присъди.

„Нашите действия на място са част от усилията ни да върнем заложниците. Нищо няма да се случи, ако ХАМАС не почувства натиск от военните.“той каза.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Полина Витанова, ОИК - София: Проведоха се нормални избори

Четири вида избори се проведоха вчера в София. Столичани гласуваха за кмет на града, за общински съветници, за кметове на 24-тири района и за кметове на 32 кметства. По данни на софийската общинска избирателна комисия 1 100 000 души имаха право на глас. 1640 бяха секционните избирателни комисии, от които […]