Икономическият министър: Само по мярката „60/40“ сме спасили 250 000 работни места

NetNews

''Моловете бяха затворени не заради магазините в тях, а защото се използват като паркова среда за разходки''. Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин“ министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Дали ще има разхлабване на мерките у нас ще стане ясно след четвъртък – 17 декември, когато здравният министър и всички останали министри ще представят анализите си, уточни Борисов.

Според него мерките у нас са били навременни и решението е взето на база международен стандарт – 600 заболели на 100 000 души население. На други места в Европа стигнаха до този показател по-рано, допълни министърът.

Той ще се бори зимния сезон да го има и ресторантите към хотелите да работят, макар и само за кетъринг.

Българската икономика има пет фронта, в които се справя добре, един от тях е нивото на безработицата, обяви Борисов.

По думите му ръстът на безработицата в началото на декември е бил очакван като резултат от новите ограничителни мерки и въпреки това нивото ѝ е по-ниско от средното за ЕС.

Само по мярката „60/40“ сме спасили 250 000 работни места, отчете министърът на икономиката.

Борисов обяви още, че се очаква в сряда Министерският съвет да гласува проекта за създаването на държавни бензиностанции.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Алфред Нобел – човекът, който още плаща греховете си

На 10 декември започна раздаването на нобеловите награди. Събитието ще продължи до края на годината. То съвпада с 187-мата годишнина от смъртта на най-щедрия егоист, който Земята е раждала. Откривателят на динамита умира богат, но сам като куче, у дома си в Санремо през 1896 година. Един домашен прислужник присъства […]