Илиян Василев: Чака ни социално цунами заради енергетиката

NetNews

Още веднъж за да се знае че съм предупредил. Чака ни социално цунами. Служебното правителство на практика не може да смени ръководствата на енергийните дружества наследени от ГЕРБ, които пазят договорките и комисионните на Борисов и шайка. Апокалипсисът ще настъпи, ако не се вземат спешни мерки, защото нито ще има достатъчно газ на склад за да балансира пиково потребление, /а проблемът е изобщо в Европа и няма как да разчитаме на съседи/, нито скокът на цените може да бъде контролиран защото ръководството на "Булгаргаз" систематично отказва да купи по-евтиния азерски газ в пълния договорен обем. За това предупреждава във "Фейсбук" Илиян Василев.

Ето прогноза – на 1 септември цената на природния газ ще скочи над 65 лева за МВтч, като това не е пределът защото в момента спот цените приближават 88 лева МВтч. Прогнозата ми е за скок в цените на парното и топлинна енергия, общо от април 2021 над 40 процента. И на тока, произвеждан от когенерация. КЕВР не може да компенсира пазарни процеси.

Бунтовете на енергийно бедните – които през октомври ще бъдат 80 процента от хората ще бъдат главната тема на изборите през есента. Никой не говори за двете основни причини за катастрофата – цените на климатичните политики /България проспа всичко от А до Я/ и най-вече некадърното и корумпирано управление, което няма забележителна промяна при служебното правителство. Проверяват под лупа интерконектора с Гърция, но проспаха здраво "Турски поток" със стратосферната корупция.

Дори президентът Радев защитава ръководството на "Булгаргаз", което играе срещу интересите на потребителите у нас.

Изобщо темата енергетика, цени на енергията, реформи и климатични политики ще застане в центъра на предизборната борба., като роди невиждани рекорди по популизъм.

Като начало – всеки трябва да си направи кризисен план как да си ограничи потреблението на енергия и да пренасочи харчовете към плащане на сметките. Тъй като не съм оптимист за получаване на европейски средства за компенсиране на лудостта на юруш климатичните политики на ЕС, да се подготвим за антикризсни планове и финансиране на енергийно бедните.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Toyota се отказва от хиперкара си след пожар с прототип

По-рано тази година от Toyota представиха хибриден хиперкар, който трябваше да вземе участие в тазгодишната надпревара Le Mans, а на по-късен етап заедно с него трябваше да бъде показана и серийна версия на модела, която да бъде подходяща за шофиране по улиците. Изглежда, че тези планове най-вероятно няма да бъдат […]