Илон Мъск каза кога ще се появи най-бързата Tesla

NetNews

Tesla определи времето, когато ще стартират продажбите на модела Roadster – най-бързата Tesla в историята. Ще припомним, че пускането на Roadster беше отложено за неопределено време. Сета ръководителят на американската компания Илон Мъск заяви в Twitter, че дизайнът на новия продукт ще бъде завършен още тази година, а сглобяването на серийните автомобили ще започне през 2022 година.

В момента Tesla все още не е одобрила дизайна на новия Roadster. Планира се това да да се случи в края на лятото, добави Мъск. Освен това той потвърди, че електрическият спортен автомобил ще получи тримоторен силов тракт и усъвършенствана батерия.

Мъск също обеща да оборудва топ версията на Roadster с определен пакет от опции, който се основава на развитието на SpaceX. Очаква се това да са т.нар. "студени" ускорители. Прототипът на Tesla Roadster беше представен за първи път през ноември 2017 г.

Още тогава двувратото спортно купе получи три електрически мотора, два от които задвижват задния мост, а един – предния. Капацитетът на батерията на прототипа Roadster е 250 киловатчаса, а времето за ускорение до 97 километра в час е равно на това на актуализирания Model S Plaid – 1.9 секунди. Очаква се серийната версия на Roadster ще е още по-бърза.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мегз като Клеопатра - потопи се във вана с мляко

Дизайнерката Мигнела Каканашева, по-известна като Мегз, продължава да изненадва своите последователи с ритуалите си за засилване на женската енергия. Вчера, когато бе първото пълнолуние за 2021 година, тя реши да тръгне по стъпките на Клеопатра и се потопи във вана, пълна с прясно мляко и рози. Разбира се, всичко това […]