Илон Мъск строи „метро“ за коли с петдесет станции

NetNews

Строителната компания The Boring Company, собственост на Илон Мъск, се договори с властите на американския щат Невада за разработване на мрежа от високоскоростни подземни тунели Vegas Loop. Според проекта строителството предвижда изграждането на 46 километра тунели, по които ще бъдат разположени 51 станции. Така ще бъде възможно да се стигне до всяка точка в Лас Вегас с помощта на специални "капсули". Таксата ще бъде шест долара.

Амбициозният проект на Илон Мъск включва изграждането на обширна мрежа от тунели близо до Лас Вегас. На първия етап, до средата на следващата година, експертите планират да изградят от пет до десет станции. След това инженерите на Boring Company ще пускат в експлоатация 20 станции всяка година, които ще свързват ключовите инфраструктурни съоръжения на града. Според ръководителя на компанията Стив Дейвис, капацитетът на автомобилното "метро" ще бъде до 57 000 пътници на час.

Вместо влакове през подземни тунели ще се движат иновативни „капсули“. Освен това пътниците ще могат да стигнат до желаното място, без да спират. Например, ще отнеме четири минути, за да стигнете от конгресния център на Лас Вегас до стадион Allegiant, разположен на шест километра. Цената на пътуването ще бъде шест долара.

В момента представители на The Boring Company съгласуват с държавните органи първия пакет документи, който ще позволи предварително планиране на местоположението на първите спирки. В бъдеще строителната компания ще трябва да получи разрешение от ръководството на Невада за изграждането на всяка гара. Все още обаче не се знае кога ще започне строителството.

Ще припомним, че в средата на юни Илон Мъск пусна първия в света подземен високоскоростен тунел близо до Лас Вегас. Въпреки амбициозните планове на ръководителя на Tesla, първите пътници на уникалната структура бяха недоволни от нейните възможности.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Германци направиха електрически мотоциклет за Луната

Германската компания за дизайн на мотоциклети Hookie смята, че новият луноход може да действа и с половината колела, което със сигурност спестява много тегло в сравнение със стандартен луноход. Базираните в Дрезден дизайнери построиха първия прототип Tardigrade, име, което според тях черпи вдъхновение от оцеляването на микроорганизмите. В допълнение към […]