Близо 17% ръст в продажбите

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Търсенето на жилища остава високо в Белгия. Продажбите също отчитат значително повишаване. За първото полугодие на текущата година те са нараснали със 17% спрямо същия период на 2020-та, посочват от Федерацията на нотариусите на страната.

При отчитане на инфлацията от 1.3%, о през първите шест месеца на текущата година цените на жилищата в Белгия са се увеличили с 3.8%.

Търсенето на купувачите е съсредоточено в не много големи градове. Профилът на клиентите са предимно млади хора, желаещи да се възползват от ниските лихви по ипотечните заеми, както и от такива, които придобиват жилища с инвестиционна цел. Акцент са имотите ново строителство с две спални. Значително по-малък е интересът към апартаментите с една спалня и студиа. Причината е, че все повече хора се съобразяват с опцията, че може и да продължат да работят от къщи за дълго време напред. „Младите хора се сблъскват с проблемите при изкачване на „жизнената стълбица“. Ако преди 5 години 26.8% от купувачите са били на възраст до 30 години, то днес техният дял е спаднал на 24.2%. Спадът би бил още по-голям, ако не бяха ниските лихви по ипотечните заеми“, коментира Ван Опсталя от Нотариалната камара.

Днес хората на възраст между 31 и 50 години купуват повече имоти спрямо преди 5 години. Много търсят да придобият имот, в който да прекарат старините си. Има и такива, чиято цел на покупка е отдаване под наем.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Турският боен безпилотен самолет Akinci постави нов рекорд (ВИДЕО)

Бойни безпилотни летателни апарати на производителя на самолети Baykar Makina от Турция вече преминаха бойното си кръщение в Сирия, Либия и по време на конфликта между Азербайджан и Армения. Baykar непрекъснато усъвършенства своите продукти, увеличавайки тактическите и техническите характеристики на бойните безпилотни летателни апарати. Наскоро бе пуснато видео, което обявява […]