Най-скъпите градове за емигранти

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Хонг Конг, Токио и Ню Йорк са в ТОП 3 на градовете с най-скъп живот за емигрантите, сочи тазгодишното проучване на консултантската компания ECA International. Промяната на позициите на градовете до голяма степен е продиктувана от промяната на валутните курсове, предизвикана от пандемията с коронавируса. Последното доведе до промяна в покупателната способност на специалистите, работещи зад граница. Стабилизирането на еврото, паунда и австралийския долар доведоха до ръст в цената на живот.

Годишният анализ на ECA International сравнява стойността на основните стоки, включително храните, транспорта и комуналните услуги в 208 града в 121 държави от цял свят за периода септември 2019-септември 2020 г. На първите четири позиции няма промяна. Хонг Конг отново е начело основно поради факта, че няма поевтиняване нито при цената на жилищата, нито при наемните нива.

По-нагоре в тазгодишната класация са Цюрих и Лондон, тъй като възстановяването на местните валути доведе до поскъпването на живот на чужденците. В останалите градове, включени в ТОП 10 разходите за живот са спаднали.

Възстановяването на еврото е основната причина Париж да се изкачи с 10 позиции нагоре в класацията – от 39-то на 29-то място. Виена и Мюнхен влязоха в ТОП 50.

В същото време поевтиняването на азиатските валути, в частност на Тайван, Виетнам и Индия, доведе до рязко поевтиняване цената на живот в големите градове като Мумбай, който вече е на 34-то място.

Държави, зависими от петрола, като Бразилия, Русия и Венецуела, пострадаха в резултат на поевтиняването на „черното злато“ и отслабването на местните валути, което също доведе градовете в тях да заемат по-задни позиции в класацията.

ТОП 10 на градовете с най-скъп живот за емигранти град 1 Хонг Конг 2 Токио 3 Ню Йорк 4 Женева 5 Цюрих 6 Лондон 7 Тел Авив 8 Сеул 9 Сан Франциско 10 Йокохама

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Диетата на Лидия Ковачева, която лекува всичко

Гладолечението на легeндарната Лидия Ковачева е един от най-невероятните и успешни методи за пречистване, излекуване, подмладяване на тялото и помага при абсолютно всички болест. С лечебния глад не само ще свалите качествено и трайно килограми, но и ще излекувате тялото си, ще подмладите организма си и ще си възобновите имунните […]