Нормите в строителството трябва да се променят с 1-годишен срок на давност

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

По темата за детската болница арх. Комитова намекна, че се касае за интереси – обществена поръчка от 100 млн. лв., която е свързана със съществуващата сграда – скелет. „Ако се работи по сградата скелет, е валидна старата обществена поръчка за 100 милиона. А ако се прави нова сграда, същата обществена поръчка отпада“, каза тя, цитирана от БНТ.

Тя коментира, че е необходимо връщане към пазарната икономика, към законност и поръчки без рушвети, без комисионни. Законите и нормите в строителството трябва да се променят с едногодишен срок на давност. По думите ѝ строителството е сложен процес, който трябва да се координира и управлява по Закона за устройство на територията.

Всъщност никой не повдига въпроса, че регионалното министерство не е агенция за недвижими имоти, не е министерство на рушветите, не е и министерство на пътищата, нито на географията. Регионалното министерство трябва да развива политиките по развитие на регионите, да се грижи за тяхната свързаност както помежду им, така и със съседни нам държави чрез трансгранично сътрудничество. Тези политики трябва да се развиват чрез система от мерки, проекти и управленски решения, които да са планирани и обвързани с финансовите възможности на държавата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Канабисът е култивиран преди 12 000 години в Китай

Канабисът е опитомен за първи път преди около 12 000 години в Китай, установиха изследователи, след като анализираха геномите на растенията от цял ​​свят. Проучването, публикувано в списание Science Advances в петък, казва, че геномната история на опитомяването на канабис е била недостатъчно проучена в сравнение с други видове култури, […]