Откриха най-дългия висящ мост в света (ВИДЕО)

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

В северна Португалия беше отрит най-големия висящ мост в света. Дължината му е 516 метра. Името на съоръжението, което се намира в парка Арока, е 516 Arouca. Разположено е на височина от 175 метра над река Пайва и съединява два хълма от гранитна скала.

Мостът е построен от Института за изследване и технологично развитие на строителството, енергетиката, околната среда и устойчивото развитие. Очаква се 516 Arouca да се превърне в една от най-новите и посещавани атракции в Португалия.

„Уникалното произведение на националното инженерство, което несъмнено ще се превърне в едно от най-знаковите съоръжения в провинция Арока и в страната като цяло, ще е символ на съвременността“, казва кметът на Арока Маргарит Белен.

Предишният рекорд за най-дълъг мост е на Швейцария. Съоръжението на Карл Коунен е дълго 494 метра и беше завършено през 2017 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Курц е заплашен от 3 години затвор, ако е излъгал под клетва

Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви в сряда, че е разследван във връзка с възможни неверни изявления пред парламентарна комисия, разследваща корупция, съобщи БНР, цитирайки АФП. "Искам да ви информирам, че прокурорите са започнали разследване срещу ръководителя на моя кабинет" Бернхард Бонели "и срещу мен", каза Курц пред репортери преди заседанието […]