Продажбите на жилища растат

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Стремителен ръст в търговията с недвижими имоти отчитат от Агенцията по вписвания на Кипър. Основният фактор за това е активността на местното население. Рекордните 536% повече сделки са били сключени през април тази година спрямо същия месец на миналата, съобщава изданието Cyprus Property News.

Първенец при продажбите е Лимасол с ръст от 826% при сключените покупко-продажби. Следват Никозия и Фамагуста, съответно с повишение от 614% и 483%. В ТОП 5 влизат още Ларнака (+416%) и Пафос (+200%).

Чуждестранните инвеститори също се активизираха. Двойно повече сделки има през април тази година спрямо април на миналата. Тук първото място е за Ларнака. Увеличението за разглеждания период е 518%. Втората позиция е за Фамагуста (+175%), а третата – за Никозия (+144%).

При гражданите на държави членки на Европейския съюз увеличението е 174%, а при тези от трети държави – 61%.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Австрия отхвърли молбата на ЕС, не иска мигранти от Лампедуза

Австрия отхвърли молбата други страни от Европейския съюз да приемат мигранти от Италия, след нарастването на броя на пристигащите на италианския остров Лампедуза, което изглежда вероятно да освети дълбоко вкоренените разногласия в Общността заради миграцията, отбелязва "Ройтерс". Повече от 2000 предимно африкански мигранти са се добрали до малкия остров край […]