Строят къщи за 90 минути

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

В Лос Анжелис започна строителството на микро къщи. Програмата има за цел да даде дом на хилядите бездомници в града. Вече са построени десетки къщи. Големината им е едва 6 кв.м, а изграждането им отнема 90 минути. Във всяко от тях разполага с две легла, рафтове, климатик и отопление. Тоалетната, банята и санитарните помещения са разположени в обща зона.

Първото такова „селце“ в Лос Анжелис беше открито в началото на 2021 г., след което бяха създадени още няколко. Подобни инициативи се появиха и в други краища на Калифорния, като например Сан Хосе, както и в Сиатър (Вашингтон).

Микро жилищата се предоставят на бездомниците за срок от три месеца с опция за удължаване на престоя. В рамките на програмата хората получават също така медицинска помощ, храна и консултации с психолог, както и помощ в областта на образованието и трудоустрояването. Предполага се, че за периода, в който ще се намират в жилищата ще могат да си намерят постоянен дом и работа.

За средностатическия американец и покупката и наемането на жилище е доста трудно от финансова гледна точка. Прогнозите сочат, че за текущата година жилищата в САЩ ще поскъпнат със 6%, а в Ню Йорк, където повечето хора наемат апартамент, наемателите са задлъжнели на своите хазяи общо с над 1 млрд. USD.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Атомни ледоразбивачи увеличават превоза на товари в Арктика

Руските атомни ледоразбивачи са се отзовали на общо 553 сигнала, подадени от морски съдове и са осигурили безпроблемната им навигация по Северния морски път през последния зимно- пролетен период – от декември 2020 г. до юни 2021 г. Това показват обобщени резултати на „Атомфлот“. Общият брутен тонаж на съпроводените кораби […]