Събарят сграда в центъра на голям град

NetNews

Окончателно събарят детска градина „Каменица“ в район „Централен“. В момента улица „Хан Аспарух“ в затворена от двете страни, за да се избегнат евентуални инциденти при срутването на сградата. Обезопасени са и тротоарите в близост, като са поставени ограничителни линии. Очаква се след час багерът да изравни сградата със земята, уточнява TrafficNews. На мястото на руините ще да бъде издигната една от най-дългоочакваните детски градини в Пловдив. Припомняме, че Общината подписа договор на обща стойност 8,6 млн. лв., който предвижда обновяване и разширяване на две детски градини, една от които е именно „Каменица“.

Новата модерна сграда ще замести старата забавачка. Проектът предвижда модерни съоръжения за игра и всичко необходимо за нормалното обслужване на нуждите на децата, които ще бъдат разпределени в шест възпитателни групи.

Но и тук не се размина без противоречиви ситуации. ДГ "Каменица" ще се обновява от фирма "Ринг-П" ООД. Припомняме, че темата повдигна много въпроси, защото поръчката на стойност над 4 млн. лева бе спечелена изненадващо убедително при конкуренцията на сериозни строителни фирми и голям интерес. В процедурата са участваха 15 фирми, а фирмата на Тодор Бурджиев получила внушителните 98,82 точки от възможни 100. В последствие КЗК обжалва възлагането на строителство, но по-късно ВАС даде зелена светлина с аргумент, че не е налице нарушение.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Манолова за свинефермата в Дунавци: Защо РЗИ, РИОСВ, ДНСК и местната власт не защитават гражданите?

Къде са институциите в случая със свинефермата в Дунавци? Защо РЗИ, РИОСВ, ДНСК и местната власт не защитават гражданите? Срамота е за кмета на Видин и за кмета на Дунавци, че са застанали на страната на икономически силен субект, вместо на страната на гражданите. Безобразие е хората да са оставени […]