Имунолози: Наличието на антитела след прекаран коронавирус не е гаранция, че няма да се разболеете отново

NetNews

“Наличието на антитела след прекаран коронавирус не е гаранция за имунитет”, За това предупреждава пред bTV Ралица Иванова, която е ръководител на отдела по Инфекциозна серология в една от най-големите лаборатории в Германия.

Досега в света са документирани 30 случая на повторно заразяване. Четири от тях са у нас.

Иванова обяснява още, че колкото по-тежко протече инфекцията, толкова повече антитела се образуват в организма. С времето титрите им при преболедувалите обаче спадат, установяват имунолозите.

„Tова, което науката знае е, че 70% от хората, преболедували коронавируса изработват антитела, които остават в достатъчно висок титър поне за 7-8 месеца, но дали този титър е протективен, не се знае. Остават 30%, които не успяват да изработят антитела“, обяснява отново пред медията д-р Трифон Вълков от Инфекциозна болница-София.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ужасяваща трагедия в живота на звезда от НБА

Звездата на Минесота Тимбъруулвс Карл-Антъни Таунс разкри, че през последните месеци трагедиите в личния му живот се изсипват една след друга. 25-годишният център е загубил цели 7 роднини, които са починали вследствие от усложнения след заразяване с коронавирус. През месец април майката на Таунс – Джаклин, също не успя да […]