Инвестирани са над 2,6 млн. лв. за строителни дейности в община „Тунджа“

NetNews

Община „Тунджа“ е инвестирала над 2 650 000 лв. за строителни дейности през 2021 г. Това съобщиха днес от тунджанската общинска администрация. Близо 1,6 млн. лв. са средствата за капиталови разходи, след актуализацията им. 630 000 лв. е размерът на средствата за текущи ремонти на общинската пътна мрежа и на уличната мрежа по селата. Отделно, досега общината е дала над 415 хиляди лева за текущи ремонти. От тях за текущи ремонти на улична мрежа са вложени над 87 000 лв., а за ремонт на общинска пътна мрежа – близо 178 хиляди лева. Текущите ремонти на общински сгради и съоръжения възлизат към 150 000 лв.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Досега общината е изпълнила ремонта на кметствата в селата Кабиле и Скалица. В момента се извърша ремонт на кметствата в Челник и Генерал Инзово. Извършено е благоустройството на централната градинка в с. Победа, в момента тече ремонтът на площада в с. Безмер. Приключили са ремонтите на читалищните сгради в селата Болярско и Маломир. Завършено е асфалтирането на пътя от разклон Симеоново до началото на селото.

В момента се извършва отводняване на две улици в с. Завой, проектирани са ремонтът на детската градина в Чарган и газификацията на детската градина в Кабиле, до края на годината строителните дейности по двата обекта ще бъдат довършени. Приключило е и изпълнението на по-малки обекти от капиталовата програма като оградата на училището в с. Кукорево, огради на гробищни паркове, основен ремонт на тротоари в с. Златари и др.

В инфраструктура са инвестирани 6 724 169 лв. европейски средства по три проекта по Програмата за развитие на селските райони. Приключили са строителните дейности по проекта за улиците в селата Бояджик, Веселиново и Роза, който е на стойност 1 087 405,78 лв. По него са ремонтирани 5 700 кв. м улично платно и изградени 2 357 кв. м. тротоарни настилки в с. Бояджик. Извършен е основен ремонт на 5 900 кв. м улично платно в с. Веселиново и изграждане на близо 1 600 кв. м тротоарни настилки, в с. Роза са изградени 5 150 кв. м улично платно и 2 100 кв. м тротоарни настилки.

Най-големият инфраструктурен проект за подобряване на водоснабдителната инфраструктура в селата Ботево, Роза и Безмер е на стойност 5 636 764 лв. Строителните дейности по него са на приключване. По други четири одобрени инфраструктурни проекта на обща стойност към 840 000 лв. общината има сключени договори и очаква последващ контрол от страна на ДФ „Земеделие“ на проведените процедури по реда на Закона за обществените поръчки. Дейностите предвиждат строителство на посетителски център в с. Генерал Инзово, спортни площадки в с. Кукорево и Безмер, реконструкция на улици в с. Ботево и ремонт на детската градина в с. Крумово и основен ремонт на отоплителната инсталация на училището в с. Тенево.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доц. Кунчев: Маските за учителите и големите ученици ще станат задължителни

Ще издадем заповед относно препоръките на МОН, за да станат задължителни на национално ниво. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинг относно четвъртата COVID вълна. Той поясни, че ще се задължат учителите и учениците над началния курс да носят маски в училищата, като за преподавателите ще […]