Интервю: Станчо Ставрев от „Изправи се. Бг” остава в политиката и отново ще води листата на коалицията в Ямбол

NetNews

Станчо Ставрев от „Изправи се. Бг” остава в политиката и отново ще води листата на коалицията в Ямбол. Това заяви в интервю за НетНюз народният представител от 45-тото НС. „Работата ми в местната власт ми даде възможност да участвам във формулирането и прилагането на рационални решения, имащи непосредствено отражение върху живота на хората в областта на образованието, социалната политика, културата. Тези и още много неща в тази посока мотивират участието ми в извънредните избори”, заяви Ставрев.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

По думите му, целите, които си поставя с предстоящия вот е да участва във формулирането на новите национални цели, приоритети, политики тези сфери на обществения живот. Според Ставрев, коалицията и на местно, и на национално ниво е стабилна. Относно новоназначения областен управител Георги Чалъков, той посочи, че очакванията му са за добре подготвен и прозрачен изборен процес.

Утре, 27 май, Станчо Ставрев и представителите на „Изправи себ Бг“ – Ямбол ще дадат пресконференция в офиса на формацията, на която ще бъдат коментирани актуални теми за предстоящия вот.

Вижте пълното интервю със Станчо Ставрев.

Г-н Ставрев, продължавате ли участието си в политиката и какви цели си поставяте за предстоящите избори?

– Участието ми в изборите за 45-то Народно събрание не беше заявка и амбиция за политическа изява, а граждански ангажимент към разграждането на едноличния модел на управление на държавата. Въпрос на съвест и на убеждения е да участваш във възстановяването на нормалния демократичен процес. Краткият живот на 45-то Народно събрание не позволи да бъде излъчена пълноценна изпълнителна власт, но трасира пътя на промяната и я направи реална, възможна. Накара мнозинството от хората да повярват в нея. Съвсем ясно отчетлив е общественият вот за необходимостта от нова, различна перспектива за България.

Работата ми в местната власт и местното самоуправление, в сферите на образованието, социалната политика, културата ми даде възможност да участвам във формулирането и прилагането на смислени и рационални решения, които имат пряка, непосредствена рефлексия върху живота на хората. Даде ми възможност да се убедя в положителния ефект от тях. Тези и още много неща в тази посока мотивират участието ми в предстоящите избори. Целите, които си поставям с предстоящия вот за народни представители е да участвам във формулирането на новите национални цели, приоритети, политики тази посока.

Стабилна ли е коалицията, какво е състоянието на формацията на местно ниво?

– Коалицията Изправи се! Мутри вън!  вече е стабилна. В нея водещи са гражданското начало, плурализмът и конструктивния диалог, а не партийната дисциплина и апаратните игри. Разбира се, като във всеки обществени и политически субект и в нея има разногласия, които са вече преодолени и има обща нагласа за участие в извънредните парламентарни избори.

На местно ниво с участниците в листата имаме ясни цели и споделена визия за предстоящата кампания. С координаторът на Изправи се.Бг за Ямбол Мими Караколева и с хората от листата съумяхме за кратко време да изградим прекрасни човешки отношения, да се усетим като отбор с общи цели и каузи. Чест и удоволствие за мен е да бъда в екип с тези хора, които освен висока експертиза имат гражданско съзнание, социална чувствителност, отношение към дневния ред на държавата и на обществото.

Какво е мнението Ви за рокадата в областна администрация и очакванията относно дейността на областния управител?

– Надявам се служебното правителство да бъде на нивото на ангажиментите си и на обществените очаквания. С назначения областен управител Георги Чалъков ни свърза работата в община „Тунджа“. Той вече е заемал тази позиция и в предходния служебен кабинет. Очакванията ми са за добре подготвен и прозрачен изборен процес. Желая му успех на това поприще.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как се прави мотор от шоколад? (ВИДЕО)

През годините сме ви показвали различни автомобили, мотоциклети и различни превозни средства, направени от глина, метали за скрап, дърво и какви ли не материали, но този път ще ви покажем как точно се прави мотор от шоколад. Макар да не сме толкова запознати с двуколесните, то не можем да не […]