Интервю: Станчо Ставрев от „Изправи се. Бг” остава в политиката и отново ще води листата на коалицията в Ямбол

NetNews

Станчо Ставрев от „Изправи се. Бг” остава в политиката и отново ще води листата на коалицията в Ямбол. Това заяви в интервю за НетНюз народният представител от 45-тото НС. „Работата ми в местната власт ми даде възможност да участвам във формулирането и прилагането на рационални решения, имащи непосредствено отражение върху живота на хората в областта на образованието, социалната политика, културата. Тези и още много неща в тази посока мотивират участието ми в извънредните избори”, заяви Ставрев.

По думите му, целите, които си поставя с предстоящия вот е да участва във формулирането на новите национални цели, приоритети, политики тези сфери на обществения живот. Според Ставрев, коалицията и на местно, и на национално ниво е стабилна. Относно новоназначения областен управител Георги Чалъков, той посочи, че очакванията му са за добре подготвен и прозрачен изборен процес.

Утре, 27 май, Станчо Ставрев и представителите на „Изправи себ Бг“ – Ямбол ще дадат пресконференция в офиса на формацията, на която ще бъдат коментирани актуални теми за предстоящия вот.

Вижте пълното интервю със Станчо Ставрев.

Г-н Ставрев, продължавате ли участието си в политиката и какви цели си поставяте за предстоящите избори?

– Участието ми в изборите за 45-то Народно събрание не беше заявка и амбиция за политическа изява, а граждански ангажимент към разграждането на едноличния модел на управление на държавата. Въпрос на съвест и на убеждения е да участваш във възстановяването на нормалния демократичен процес. Краткият живот на 45-то Народно събрание не позволи да бъде излъчена пълноценна изпълнителна власт, но трасира пътя на промяната и я направи реална, възможна. Накара мнозинството от хората да повярват в нея. Съвсем ясно отчетлив е общественият вот за необходимостта от нова, различна перспектива за България.

Работата ми в местната власт и местното самоуправление, в сферите на образованието, социалната политика, културата ми даде възможност да участвам във формулирането и прилагането на смислени и рационални решения, които имат пряка, непосредствена рефлексия върху живота на хората. Даде ми възможност да се убедя в положителния ефект от тях. Тези и още много неща в тази посока мотивират участието ми в предстоящите избори. Целите, които си поставям с предстоящия вот за народни представители е да участвам във формулирането на новите национални цели, приоритети, политики тази посока.

Стабилна ли е коалицията, какво е състоянието на формацията на местно ниво?

– Коалицията Изправи се! Мутри вън!  вече е стабилна. В нея водещи са гражданското начало, плурализмът и конструктивния диалог, а не партийната дисциплина и апаратните игри. Разбира се, като във всеки обществени и политически субект и в нея има разногласия, които са вече преодолени и има обща нагласа за участие в извънредните парламентарни избори.

На местно ниво с участниците в листата имаме ясни цели и споделена визия за предстоящата кампания. С координаторът на Изправи се.Бг за Ямбол Мими Караколева и с хората от листата съумяхме за кратко време да изградим прекрасни човешки отношения, да се усетим като отбор с общи цели и каузи. Чест и удоволствие за мен е да бъда в екип с тези хора, които освен висока експертиза имат гражданско съзнание, социална чувствителност, отношение към дневния ред на държавата и на обществото.

Какво е мнението Ви за рокадата в областна администрация и очакванията относно дейността на областния управител?

– Надявам се служебното правителство да бъде на нивото на ангажиментите си и на обществените очаквания. С назначения областен управител Георги Чалъков ни свърза работата в община „Тунджа“. Той вече е заемал тази позиция и в предходния служебен кабинет. Очакванията ми са за добре подготвен и прозрачен изборен процес. Желая му успех на това поприще.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Как се прави мотор от шоколад? (ВИДЕО)

През годините сме ви показвали различни автомобили, мотоциклети и различни превозни средства, направени от глина, метали за скрап, дърво и какви ли не материали, но този път ще ви покажем как точно се прави мотор от шоколад. Макар да не сме толкова запознати с двуколесните, то не можем да не […]