Иран отрече да е атакувал петролен танкер

NetNews

След като на 6 август в изявление външните министри на страните от G7 обвиниха Иран, че е отговорен за смъртоносната атака срещу петролен танкер в Арабско море от 29 юли, Техеран днес осъди и отрече твърденията, които определи като безпочвени, съобщава БНР.

Според говорителя на външното министерство на Иран Саид Хатибзаде обвиненията са "сценарий", създаден от Израел, който имал дълга история в разработването на подобни "сюжети". Според представителите на Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и САЩ обаче "всички налични доказателства ясно сочат към Иран" и добавят, че нападението в международни води близо до Оман, при което загинаха двама души, е "категорично нарушаване на международния закон". В изявление страните от G7 пишат, че поведението на Иран застрашава международния мир и сигурност. Засегнатият плавателен съд при атаката е управляван от фирма, собственост на израелски милиардер.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Искат разсекретяване на документите от 11 септември 2001 година

1700 членове на семействата на жертви на атентатите от 11 септември 2001 година в Ню Йорк се противопоставят на участието на американския президент Джо Байдън във възпоменателната церемониятази година, ако той не разсекрети правителствени документи, които според тях ще потвърдят, че властите в Саудитска Арабия са знаели или дори са […]