Искате ли да летите до Луната безплатно? Имате шанс!

NetNews

Космическите пътувания стават все по-достъпни от техническа гледна точка, но остават доста скъпо начинание поради високите разходи за излитане в орбита. Различни спонсори и покровители обаче помагаха на някои да се решат тези финансови проблеми.

Първата изцяло цивилна мисия на Crew Dragon C207 Resilience, планирана за тази година, ще бъде платена от 37-годишния основател на платежната платформа Shift4 Payments, Джаред Исаакман, който ще ръководи експедицията.

Още по-уникално пътуване, но през 2023 г. ще извърши японският милиардер Юсаку Маедзава, който стана първият пътник на мисията dearMoon на космическия кораб Starship на SpaceX. Той също така реши да плати за още 8 места за цивилни, които ще избере сам.

До 14 март всеки землянин има възможност да се присъедини към групата на японския предприемач, който е направил милиарди, продавайки компанията си Zozotown. Милиардерът покани всеки да се присъедини към мисията dearMoon, за която просто трябва да подадете заявление, чиято регистрация ще продължи до 14 март.

В заявлението заявителят трябва да посочи своето име, държава на пребиваване, адрес на електронна поща и да прикачи снимката си. Първоначалният скрининг ще започне на 21 март, а физическият преглед ще се проведе през май.

Юсака Маедзава плаща цялото пътуване, така че доброволците ще летят безплатно. Мисията на dearMoon ще продължи около седмица: Звездният кораб ще лети до Луната в продължение на три дни, ще отнеме около един ден, за да облети нашия спътник в окололунна орбита, и ще отнеме три дни, за да се върне на Земята. На кораба ще бъдат общо 10 или 12 души, осем от които ще бъдат взети от Маедзава.

Японецът обаче изтъкна и редица изисквания към кандидатите. Бъдещият цивилен астронавт трябва, на първо място, да извършва „всяка дейност“, която ще получи като задача и второ, кандидатът трябва да бъде екипен играч, способен да работи в група и да подкрепя членовете на експедицията.

Основателят на SpaceX Илон Мъск отбеляза, че мисията dearMoon ще позволи на хората не само да извършат първия граждански полет до Луната, но и да изпратят цивилни по-далеч, отколкото космонавти някога са летели. Пътят, по който" Звездният кораб" планира да премине, ще надвишава разстоянието, изминато от мисиите на Аполон, които "качиха" астронавти на лунната повърхност.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Говорителят на главния прокурор: През 2020 г. са разкрити над 2300 престъпления

По време на пресконференция за представяне на акценти от работата на Прокуратурата и Министерството на вътрешните работи през 2020 г. говорителят на главния прокурор Сийка Милева отчете, че през изминалата календарна година са разкрити над 2300 престъпления, а обвиняеми са станали 1200 лица. "С категоричност се затвърждава тенденцията за намаляване […]