Искра Баева пред ФАКТИ: Сагата със санкциите срещу Русия е просто някаква хореография

NetNews

В България, като че ли се разделихме на две агитки „за“ и „против“ войната в Украйна без да се проведе някаква дискусия. Истинска дискусия няма, защото информацията, която получаваме е едностранчива. Аз съм категорично против войната и агресията на Русия. Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ проф. Искра Баева, преподавател по съвременна история на света, автор на многобройни изследвания и книги.

Спорът, дали да окажем военна помощ на Украйна си беше политически. Аз съм категорично против оръжията, защото оръжията са война и никой не може да ме убеди в противното. Спорът беше фалшив, какъвто е в момента спорът за газа, каза Баева.

Цялата тази сага със санкциите срещу Русия е просто някаква хореография, балет в световното обществено мнение, отколкото да имат реално значение и правителствата да не се опитват да ги заобиколят по някакъв начин, за да не засегнат своите интереси, обясни Баева.

Нацисти в Украйна има и те не са малко, организирани са, дори участваха в избори и в парламента. Такива организации има и в Русия, но там те са съвсем маргинални.

С началото на действията в Украйна приключи създадения след Втората световна война международен ред, който поне до момента се спазваше и отиваме към едно ново преразпределение на силите, категорична бе Баева и добави:

За мен най-лошото в тази нова епоха е, че силните ще определят слабите, а ние сме от слабите държави.

Путин се стреми към „имперски национализъм“. Той иска да възстанови Русия от преди Октомврийската революция – Имперска Русия, каза Баева.

Целият разговор с проф. Искра Баева вижте във ВИДЕОТО.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Хари и Меган в риск да затънат в съдебни заседания до живот

Изглежда принц Хари и Меган Маркъл са изложени на риск да участват в безкрайни съдебни заседания до живот. Те биха могли да избегнат проблеми, ако бяха спазвали важен кралски принцип при работа с журналисти, смятат експерти. Поредна спънка между херцозите на Съсекс и медиите стана отсъствието на принц Хари на […]