Искрен Веселинов: Натискът не трябваше да е върху България, а върху РСМ

NetNews

„Натиск има и е от години. За съжаление, този натиск е в грешната посока – върху България да пусне Македония, а не върху Македония да извърши един обем реформи, който България от години иска от нея“.

Това заяви съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов пред „Денят ON AIR“.

Според него причината за този натиск е желанието на Запада да извади РСМ от руската орбита.

„Самият македонизъм е идеология, която обвързва Македония първо със Сърбия и с Русия. В това отношение тезите на САЩ и на част от европейските държави са доста сбъркани. Вместо да търсят начини да премахнат това влияние, да премахнат езика на омразата към България – те упражняват своето влияние върху нашите недорасли политици“, смята Веселинов.

Съпредседателят на ВМРО изрази притеснение от наличието на „две външни политики на България“.

„Ще има финален напън, който ще се опита да раздели обществото, да представи, че има две гледни точки в обществото, да се даде някакъв картбланш на правителството да действа, да се правят нови отстъпки към РСМ… Всичко това за сметка на българския национален интерес“, алармира Веселинов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му всички заключения водят в посока вдигане на ветото от страна на кабинета „Петков“.

„Като държава не сме обещавали да вдигнем ветото, но като конкретни персони – нека те да кажат срещу какво. Твърде вероятно е да са обещавали срещу подкрепата, която получиха още миналото лято, за да направят своя политически проект и за да влязат в българската политика“, притеснява се съпредседателят на ВМРО.

„Първата и постоянна задача на настоящото представителство на „Продължаваме промяната“ в изпълнителната власт е по някакъв начин да пробута някакъв компромис пред българското общество“, подчерта Веселинов.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Агов: Поведението на президента е позорно

„Това е компромисно решение, което в никакъв случай не отразява общественото мнение в България. В България преобладаващото обществено мнение е да се окаже истинска военна помощ, както направиха Словакия, Чехия, Полша и Румъния. Всички тези страни предоставиха своето въоръжение от съветско време на Украйна, защото тя има нужда от него. […]