Искрен Митев: При ранно отпадане на дерогацията, много хора могат да загубят работата си

NetNews

Ако дерогацията падне, много хора могат да загубят работата си и да се вдигнат цените на горивата. Тя не е лошо решение, прибързано би било да се определи така. Ако ще се гарантират работните места и няма да има ценови шок, ще подкрепим дерогацията да падне. Всяка тема може да счупи некоалицията – „клопка“ – защото не е възможно някой да управлява самостоятелно. Това каза за „Твоят ден“ Искрен Митев от ПП–ДБ.

По думите му ПП–ДБ са направили много, за да заеме България ясен курс в прозападна посока. „Докато не сменим председателите на ДАНС с хора, които не зависят изцяло от президента, не знам как може да се разчита на службите. Те служат единствено на Радев, който еднолично е поставил всички хора. Може би желанието да падне дерогацията е продиктувано от стремежа да не се платят 400 млн. данъци от „Лукойл“. Това ще изкриви сметката на бюджета и ще стане основание за упреци към финансовата политика на правителството“, коментира той.

По думите му бюджетът за 2024 г. може да бъде променен след обсъждания. „Няма да се вдигат данъци, а тегленето на дълг не е страшно“, увери Митев.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Три грипни щама и COVID-19 ни удрят тази зима

Грипните щамове, които се очакват тази година, са „Виктория“, „Уисконсин“ и „Дарвин“. Това каза в националния пресклуб на БТА доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. Той отново напомни, че продължава да циркулира и COVID-19, въпреки че разпространението му намалява. Процентът на новозаразени с коронавирус се движи около 9%. „Дарвин“ […]