Испания планира лечението на коронавируса да е като при грип

NetNews

Испания планира да лекува от днес зараза от коронавирус почти като обичайна болест, подобна на грипа, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Още по темата

28 мар 2022 10:54

71

28 мар 2022 10:46

47

28 мар 2022 07:04

19

Хора, които се заразят с коронавирус, но развият само леки симптоми на болестта или са напълно безсимптомни, могат да водят нормален живот. Вече няма да се налага да си правят тест или да се изолират.

Само  хора, които са в риск, ще трябва да са обект на досегашните изисквания. Те включват навършилите 60 години и лица с имунни проблеми, както и бременни жени и медицински работници.

Това означава, че единственото нещо, което се запазва от досегашните драстични мерки срещу разпространението на коронавируса в повечето региони, е задължителното носене на маска на обществени събития на закрито, както и в автобуси, влакове и самолети.

В автономна област Галисия изискването да се удостоверява, че е поставена ваксинация, че е направен тест или човекът се е възстановил от ковид, все още важи за влизане в болници и домове за стари хора. В сила остава и ограничението за броя хора на една маса в ресторантите. Но дори и тези ограничения трябва да бъдат отменени на 9 април.

Епидемичната ситуация в Испания, която беше засегната особено тежко в началото на пандемията, вече значително се е успокоила.

Понастоящем само 3,6 процента от всички болнични легла са заети от ковид пациенти. Близо 85 на сто от населението се смята за ваксинирано, а 51 на сто са получили и бустерна доза. В петък броят на заразените на 7-дневна база е бил 227 на 100 000 души население.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

БСП: Бюджетът на София се планира грешно, усвоява се лошо

Бюджетът на София се усвоява лошо поради грешно планиране. Това констатира лидерът на БСП-София Иван Таков в студиото на „Денят ON AIR“. „46% е усвояването в инвестиционната програма – всички обекти, които правят нашия живот по-добър – от миналата година, почти 300 млн. лв. са останали неизразходвани. В същото време […]