Испански кораб с въоръжение за Украйна акостира на пристанище в Полша

NetNews

Испанското правителство каза, че най-голямата му пратка с военно оборудване за Украйна досега е на път да пристигне в страната, след като кораб, пренасящ 200 тона военен товар, акостира на пристанище в Полша, предаде Асошиейтед прес.

Испанското министерство на отбраната потвърди, че корабът е пристигнал в Полша. Испанският в. „Паис“ съобщи, позовавайки се на полските пристанищни власти, че плавателният съд е акостирал на пристанището в гр. Гдиня, където бойната техника ще бъде разтоварена и транспортирана до логистична база в Украйна, отдалечена на около 700 километра.

Пратката включва 30 камиона, няколко специални тежкотоварни транспортни машини и около 10 по-малки превозни средства, които ще се използват за пренасяне на военни товари до Украйна, обясни испанският премиер.

Миналата седмица испанският министър-председател Педро Санчес съобщи за пратката по време на визита в Киев, където се срещна с украинския президент Володимир Зеленски. Военното оборудване стигна до Полша с испанския кораб „Изабел“, чиято дължина е 149 метра. „Това е най-голямата пратка досега, тя надхвърля над два пъти досегашните ни военни доставки“, обясни Санчес.

Преди това Испания изпрати на Украйна 1370 противотанкови гранатомета, 700 000 пълнителя за картечници, както и бронирана линейка и медицински консумативи, предаде БТА.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кирил Петков: Днес нашето правителство дойде в Букурещ от три места - Киев, Брюксел и Баку.

Премиерът Кирил Петков заедно с българска правителствена делегация е на посещение в Румъния. В Букурещ Петков разговаря с министър-председателя на Румъния Николае Чука и с президента Клаус Йоханис. Искам да благодаря за гостоприемството и за приятелството. Днес нашето правителство дойде в Букурещ от три места – Киев, Брюксел и Баку. […]