Исторически фестивал в Ямбол бе отменен още преди да бъде обявено провеждането му

NetNews

Община Ямбол отменя провеждането на фестивала за исторически възстановки, състоящ се ежегодно до 2019 г. в Археологическия резерват „Кабиле”. Това стана ясно от съобщение, публикувано на официалната страница на Регионалния исторически музей. Настоящото издание трябваше да е девето по ред. Провеждането на фестивала обаче се отлага за втора година с оправданието, че има пандемия от COVID-19. Интересното в случая е, че липсваше всякаква официална информация дали събитието изобщо ще се състои. Дати за него не са обявявани, нито фигурира в Календара на българските исторически възстановки, където обикновено се оповестяват всички такива фестивали.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Припомняме, че по традиция, Панаирът на туристическите забавления и анимации /официалното наименование на събитието/ се провеждаше през месец юни в дните около празника на Ямбол. Тази година, както и миналата, нямаше забрана за организирането на фестивални събития на открито. От април 2021 г. в страната се състояха поне десетина исторически фестивала. Какви са мотивите и причините историческите възстановки в тракийския и античен град Кабиле да не се направят в разгара на туристическия сезон остава неизвестно. А целта на този фестивал е именно привличането на туристи и популяризирането на древния град Кабиле. Парадоксът е, че той се отменя преди изобщо да е оповестено по някакъв начин, че ще се състои.

А ето и текста на съобщението:

„Скъпи приятели и участници в Панаира на туристическите забавления и анимации,

С огромно съжаление трябва да обявим, че деветото издание на събитието се отлага за 2022 г. заради продължаващата пандемия от COVID-19.

Направихме всичко по силите си Панаирът да се проведе, но съществуващите в момента ограничения не ни позволяват да Ви предложим пълноценни изживявания и качеството, на което сте свикнали.

Беше ни изключително трудно да отложим събитието за втора поредна година, но няма друго възможно решение. Наш основен приоритет са животът и здравето на участниците, на публиката ни, на целия организационен екип.

Благодарни сме за сътрудничеството на всички артисти и възстановчици, които изявиха желание да се включат в деветото издание на Панаира.

Ще се видим през 2022 г!”

От организаторите

Община Ямбол

Регионален исторически музей -Ямбол

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Явор Дачков: Ако ИТН искаха да изчегъртат ГЕРБ, можеха да го направят като с Дончева

"Ако "Има такъв народ" искаха да изчегъртат ГЕРБ, те можеха да го направят успешно, както направиха с Татяна Дончева, но те предпочетоха да хвърлят енергията си към протестните партии". Това каза пред БНР журналистът Явор Дачков и добави, че не вярва на твърденията на ИТН, че депутатката от "Изправи се […]