Историческо: След 30 години България спечели медал на уред на европейско първенство по спортна гимнастика

NetNews

След 30 години България спечели медал във финал на уред от европейско първенство по спортна гимнастика. Валентина Георгиева извоюва среброто във финала на прескок в шампионата на Стария континент, който се провежда в турския град Мерсин.

Отличието е първото в историята на този спорт у нас при девойките. При жените последният медал във финал пак на прескок печели Силвия Митова през 1992 година.

Възпитаничката на Филип Янев, който е пети във финала на прескок на Олимпиадата в Атина, изпълни по блестящ начин двата прескока във финала и с оценка от 13.800 точки (13.900 точки за първи прескок и 13.700 точки за втори прескок).

Финалите на отделните уреди при жените са по-късно днес.

Това е втори медал за България от европейските първенства в Мерсин, след като младежите взеха бронз в отборната надпревара преди около седмица.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борисов: В ремонтирания учебен комплекс в Пазарджик ще могат да живеят над 100 мед. сестри

Един милион лева са осигурени за ремонт на бившия учителски институт в Пазарджик, в който след реновирането от догодина ще започне изнесено обучение на професионалисти по здравни грижи, а в общежитието към сградата ще могат да бъдат настанени за живеене около 100 медицински сестри. Това стана ясно по време на […]