Италия: Бонус от 200 евро за пенсионерите поради последиците от войната

NetNews

Италианското правителство прие така наречения „Указ за помощ 2022“. Уточнен с профсъюзите, той предоставя икономическа помощ за справяне с последиците от войната в Украйна и увеличените цени на енергията, предаде БНР.

Постановлението предвижда отпускане на 14 милиарда евро частично финансирани чрез увеличения до 25% данък върху изключителните печалби на компаниите, които продават, произвеждат или изнасят енергия. Засяга 28 милиона италианци с брутен годишен доход до 35 000 евро.

В тази рамка срещу инфлацията, пенсионери, работници, служители и собствениците на еднолични фирми ще получат еднократен бонус от 200 евро.

Според министъра на земеделието и горите Стефано Патуанели „сумата не е напълно достатъчна, но това са ресурсите и мярката е направена без бюджетни вариации. Възможно е в бъдеще да има увеличение на тази сума“, уточни той.

Правителството също така удължи отстъпката за горивата на бензиностанциите от 0,25 евро цента на литър до 8 юли.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

„Багата“ не мисли да оставя мача си с Лима в ръцете на съдиите

Благой Иванов прави последни приготовления преди завръщането си в октагона на UFC срещу Маркос Рожерио де Лима на 7 май. Българинът междувременно се закани да приключи срещата преди да даде възможност на съдиите да отсъдят успеха в едната или другата посока. „Предходните ми двубои бяха доста оспорвани. Съдиите счетоха, че […]