ИТН: „Автомагистрали“ е фирма касичка

NetNews

Държавната компания „Автомагистрали“ е фирма касичка и фирма разпределител, която решава на кои фирми ще даде и на каква цена – няма гаранция, няма и контрол. Това подчерта в студиото на „Лице в лице“ по бТВ депутатът Георги Георгиев от „Има такъв народ“ заради скандалите с инхаус процедурите в инфраструктурното строителство у нас.

По думите му 3,655 млрд. лева са отишли в скрити подизпълнители по начин, който заобикаля изискванията на закона по линия на контрола – строителят не е този, който действително строи. Така се получава и ситуация, при която не е ясно, например, кой ще е отговорен за дефекти по новите магистрали, посочи Георгиев.

Според него държавните фирми трябва да се занимават само с ограничени по мащабите си дейности, а конкуренцията трябва да бъде честна и пазарна.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Алибегов: Бизнесът ще бъде обезщетен най-рано през ноември

"България е единствената страна, която успя да въведе здравни мерки преди да има каквито и да е социални и икономически мерки", заяви в ефира на бТВ Ричард Алибегов от Българската асоциация на заведенията. Той и негови колеги от бранша днес излязоха на протест. „В момента няма абсолютно никакви мерки за […]