И в Испания става задължително носенето на маски на открито

NetNews
И в Испания става задължително носенето на маски на открито

Снимка: архив, БГНЕС

Испания въвежда задължително носенето на маски на открито, докато внимателно наблюдава вълната от нови коронавирусни инфекции, подхранвани от варианта Oмикрон, съобщи ДПА.

Премиерът Педро Санчес обяви мярката в сряда след видеоконференция с регионалните лидери.

Още по темата

21 дек 2021 08:32

23

Испания въведе задължително носене на маски в по-ранните етапи на пандемията и много испанци продължиха да ги носят доброволно.

Санчес заяви, че Испания ще се бори с разпространението на Омикрон и чрез поставяне на ваксини и усилия за подкрепа на медицинския персонал.

Каталуния обаче предприема по-строг подход от останалата част на страната. Регионът с административен център Барселона обяви тази седмица затварянето на кръчми, клубове и дискотеки, както и комендантски час от 1 до 6 ч. сутринта и ограничения на броя на посетителите в ресторантите и местата за прекарване на свободното време.
Мерките ще влязат в сила от утре и първоначално ще продължат 15 дни.

В цяла Испания броят на новите случаи на заразяване рязко нарасна.
Въпреки това поради факта, че над 80 на сто от населението е ваксинирано, много от заразените имат само леки симптоми, ако изобщо имат такива, и болниците не са препълнени.
/БТА/
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Горещ трудов пазар - много хора са готови да сменят работата си

Основната причина за доброволно текучество е по-високо възнаграждение в друга компания от същия сектор, а понякога и от друг сектор. Следващата по важност причина е невъзможност за професионално израстване в рамките на компанията и конфликти на личностно ниво. Това са тенденции, които се забелязват в почти всички сектори. Тази тенденция […]