И в неделя силен вятър, температурите падат

NetNews

И в неделя силен вятър, температурите падат

Снимка: БГНЕС

Днес с умерен, временно силен вятър от запад-северозапад ще нахлува студен въздух и температурите още ще се понижат, предава БГНЕС.

Облачността ще е променлива, по-често значителна и на места ще има валежи от дъжд, в планините – от сняг, но със застудяването и в районите до около 600-800 метра, главно в северозападната част от страната, ще превали сняг. В Южна България ще има и гръмотевици.

През деня почти без валежи ще е покрай Дунав, там и облачността ще намалява по-често до слънчево. Минималните температури ще са между 2° и 7°, в югоизточните райони до 10°, в София – около 2°; максималните – предимно между 11° и 16°, в София – около 11°, по Черноморието 14-17, в северните райони 13-14, в южните до 16 градуса.

В понеделник валежите ще спрат, но ще остане хладно с температури между 10 и 13 градуса, на места до 15 в югозападните райони.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Литва е прекратила вноса на природен газ от Русия

Литва е прекратила вноса на природен газ от Русия, съобщи тази вечер литовското министерство на енергетиката, предаде БТА, позовавайки се на ДПА. Още по темата 1 апр 2022 15:39 106 Местният газов оператор потвърди, че днес, на 2 април, през интерконекторната връзка между Литва и Беларус не е постъпило никакво […]