И мръсният въздух стана повод за протести

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Протести срещу мръсния въздух се проведоха в няколко града на страната, предаде БНТ. Екологични сдружения се обединиха около каузата в международния ден за чист въздух – 7-и септември.

Русенци излязоха на протест тази вечер срещу замърсяването на въздуха в града. Те се събраха на централния площад пред Съдебната палата с искане държавата да следи по-прецизно за чистотата на въздуха. Искат ежечасен контрол на чистотата на въздуха в различни точки на града.

С представянето на арт-инсталация от кюнци, екоактивисти от Пловдив се включиха в отбелязването на Международния ден за чист въздух. Според тях обявената от общината още преди пет години програма за безплатна подмяна на старите печки с екологични уреди, се бави много.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В туризма са притеснени от липсата на реални компенсации за потърпевшите бизнеси

България има всички шансове да реализира един успешен зимен сезон и да си запази статута на безопасна дестинация. Това каза на среща с представители на зимните курорти в Банско министърът на туризма Стела Балтова, предаде БНР. Хотелиерите и концесионерите на ски зоните алармираха, че не могат да калкулират цени на […]