И чешка тенисистка попадна в хотела на Джокович

NetNews
И чешка тенисистка попадна в хотела на Джокович

Снимка: БГНЕС

Чешката тенисистка Рената Ворацова попадна в същия имиграционен хотел, в който се намира Новак Джокович преди началото на Аустрелиън Оупън, съобщи външното министерство на Чехия.

„Рената Ворацова е в същия имиграционен хотел като Джокович, заедно с още няколко тенисисти, в Мелбърн“, споделиха от министерството за АФП в имейл. От тях добавиха, че протестират срещу задържането, но Ворацова, световната номер 81, се съгласила да напусне Австралия и да не участва в първия за годината турнир от Големия шлем „тъй като опциите й за тренировки са ограничени“.

Скептичният към ваксините Джокович влезе в Австралия тази седмица с изключение от стриктните пандемични рестрикции. Но световният номер 1 бе поставен в имиграционен хотел в Мелбърн и визата му бе отказана, като се очаква решение на съда след обжалването от страната на адвокатите на сърбина в понеделник сутринта. 34-годишният Джокер търси рекордна 21-а титла от Шлема на Откритото първенство на Австралия по тенис, което започва на 17 януари.

38-годишната Ворацова, специалистка на двойки, също влезе в страната с медицинско изключение, след като наскоро прекара Ковид, предадоха от чешкия всекидневник Sport. Ворацова вече игра на турнира в Мелбърн заедно с Катаржина Питер от Полша тази седмица, но двете отпаднаха още в първи кръг. Sport разкри, че изключението й е „преразглеждано“ оттогава от австралийските власти. Министерството допълни, че Чешкото генерално консулство в Сидни се е заела със случая. „Доколкото знаем, тя добаза, че е в безопасност по начин, който ще й позволи да играе“, казаха от Министерството.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Торта „Шоколадова сладост - „Петъчна рецепта на Ямболската гимназия по туризъм”

В празничния Ивановден едно сладко изкушение попълва „Петъчна рецепта на Ямболската гимназия по туризъм”. В рубриката представяме как се приготвят ястия по рецепта, проверена и препоръчана от ПГТ „Алеко Константинов” – Ямбол. Преподаватели и ученици споделят професионалните си познания в кулинарното изкуство. Днешното им предложение е за едно колкото екзотично, толкова и познато ястие – хумус. Тортата с красноречивото име „Шоколадова сладост” е приготвена от Жанет Ганева от 8А клас.