Йонко Иванов: Връщането на полигона не е новост

NetNews

„За този полигон, който министърът спомена вчера, през 2006 година ние предложихме такъв тип полигони да бъдат изградени в цялата държава.“

Това каза в PrimeTime на Евронюз България инж. Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, по повод предложението задължителното обучение на полигон да се върне като част от подготовката на кандидат-шофьорите у нас.

Това е първата заблуда, която министърът на транспорта каза – че ще се връща полигонът като вариант за обучение на младите шофьори. Но интересното е, че още на следващия ден – както се казва на автомобилен жаргон – „той влезе в обратен завой с вратите напред“ и каза, че няма да бъде такъв полигонът за обучение на млади шофьори. А ще бъде „надграждащ“ степента на обучение полигон.

Второто, което министърът каза е, че ще бъдат изградени такива полигони в цялата страна. А доколкото разбрахме от интервютата, които даде, се говори само за един такъв полигон.

Важно е да спомена, че и в момента тези полигони съществуват. Обучението за тежките категории – с ремаркета, както и за категория „А“ – се провежда със задължителен изпит на полигон. Явно този министър не си е направил труда да отвори учебната документация и да види, че дори и за „В“ категория има изискване: първите осем упражнения се дават на площадка (полигон), в която се усвояват уменията, които се превръщат впоследствие в навици – за преодоляване на леви и десни завои, управление на волана, потегляне и спиране.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Людмила Илиева: Обидите към Тагарев са недопустими

Парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ имаше дълго заседание, на което беше поканен и изслушан номинираният от нас за конституционен съдия Белазелков. Той просторно обясни защо е приел нашата покана. Беше и обсъдено какво да бъде гласуването на групата. Трябва да се отчете, че дисциплината в ПГ при […]