Йорданов: В парламента няма мнозинство никъде – нито на опозицията, нито на някакви управляващи

NetNews

„Ние си имаме собствен дневен ред като политическа партия, ако ще взимаме решения за председател на НС, трябва да сме единни и да сме го обсъдили вече не в коалиционен формат, а в наш си формат. Единственото, което твърдо мога да заявя, е, че ние искаме да приемем законите, свързани с бюджета и законите, които са вързани с идването на парите по Плана за възстановяване и устойчивост, което те отказват. На тях им е по-важно да направят демонстрация как не може да се избере председател на Народното събрание. Това каза на брифинг на ПГ на „Има такъв народ” в парламента Тошко Йорданов по повод липсата на кворум, съобщават от БГНЕС.

„Ние не сме в управляващата коалиция вече, не сме част от това правителство. В парламента няма мнозинство никъде – нито на опозицията, нито на някакви управляващи. Оттук нататък ние нямаме никакъв ангажимент да изпълняваме желанията на една или друга политическа сила“, категоричен е той.

Йорданов обясни, че по-рано днес на председателски съвет е възникнал спор относно дневния ред по точката председател на Народното събрание. „Това, което се опитахме да кажем е, че трябва, за да върви този парламент, тъй като има закони, които са важни, свързани с бюджета, да се съсредоточим и да вкараме в дневния ред само точките, които са консенсусни“, каза той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Близо 30% от електроенергията след аварията в АЕЦ „Козлодуй“ е дошла от ВЕЦ

Близо една трета от енергията, произвеждана в страната вчера, идва от ВЕЦ. Това става ясно от данни в реално време, подавани от Електроенергиен системен оператор. Информацията постъпва на фона на новината за изключилият пети блок на АЕЦ „Козлодуй“ от енергийната система на страната. Независимо от последните събития дaннитe нa ECO […]