Йордан, убил баща и син в Пловдив, бил предизвикан, че ще изнасилят дъщеря му

NetNews

Йордан Таков, обвинен в двойно убийство в Пловдив, бил предизвикан със заплаха, че ще изнасилят дъщеря му. Това стана ясно по време на днешното заседание в Окръжен съд, на който бяха разпитани полицаите, отишли първи на местопроизшествието на ул. "Борба“19, съобщи Plovdiv24.bg.

Това е написал в показанията си полицаят от Криминална полиция Стоян Благоев, който е провел беседата с подсъдимия в първите часове след убийството, което стана през ноември 2019 година. Думите са на Таков, който е оказал пълно съдействие на разследващите. Освен това сам е повикал полиция на тел. 112. От своя страна полицаите от 3 РУ са повикали и линейка. До последно Йордан се е надявал двамата – Васил и Христо Ботеви, които са негови роднини, да са живи. Затова е настоявал екипът от линейката по-бързо да дойде, за да ги види.

Таков е обяснил в полицията, че е отишъл да вземе вендинг машина от склада и там намерил Ботеви. Синът – Васил подвикнал нещо подигравателно с груб тон, а Таков му отговорил. След това се скарали, а Васил отправил заплахата. В последствие си разменили няколко юмрука, а бащата Христо взел страната на сина си, вместо да ги укроти.

Последвала гонитба и по коридорите на склада и препречване изхода, за да не може да излезе Йордан. Във всичките си показания обвиненият в убийство Йордан Таков твърди, че Васил е извадил пръв нож и заплашил да го убие. След това той извадил пистолета, който бил на кръста му в кобур. Оръжието е законно притежавано и било у подсъдимия, по неговите твърдения, защото имал намерение след работа да отиде на стрелбището, за да стреля.

Така се стигнало до стрелбата. След като имало опасност за живота му, Йордан извадил пистолета и започнал да стреля, като отбелязва в разпитите, че не го е направил с намерение да улучи някого, а само да се защити. Йордан твърди още, че до последно не е знаел, че ги е уцелил и че е мислел, че са само ранени. Затова е настоявал екипът от линейката да окаже помощ. След като излязъл от склада се ослушал и като не чул никакъв шум се притеснил, че може и да е станало най-страшното.

Макар и много разстроен, той е изчакал полицаите на местопроизшествието и не е избягал, а след това е предал и оръжието си. Ножът, за който твърди обаче, че е носел Васил, така и не е открит от нито един от разследващите. Бащата Христо Ботев, също е имал в ръцете си ламарина от машина, с която се е опитвал да нарани Йордан. Тя е открита върху трупа му от разследващите.

Заключението на комплексната съдебномедицинска експертиза е, че смъртта на Христо е настъпила от остра кръвозагуба, след като е бил прострелян три пъти, а на баща му Васил, който е бил прострелян два пъти, от нараняване в областта на врата. Йордан Таков е казвал пред разследващите още, че в пистолета му е имало 6-7 куршума и че той ги е изстрелял безразборно, за да се защити, като е останал само един патрон в пистолета. Заключението на експертите, изготвили балистичната експертиза е, че не се касае за безразборна стрелба, както Таков е заявил. С 5 куршума той е убил двамата Ботеви.

Днес бяха разпитани и полицаите от 3 РУ от патрулката, която първа е пристигнала на местопроизшествието.

В залата съдията по делото призова защитниците на двете страни да не си пречат и възразяват на исканията си, а да помогнат да бъде разкрита цялата обективна истина. "Ще съберем толкова доказателства, колкото можем, не бавим процеса, но няма и да бързаме", каза съдията.

На делото днес ще бъдат разпитани и роднините на подсъдимия. Бяха дошли неговата майка, леля, дъщеря му и нейният съпруг. Съпругата му и неговият баща също присъстваха в залата. Таков бе доведен под конвой от затвора. Предвиденото наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ГЕРБ отстранява Борисов като Тодор Живков

Важни фигури в ГЕРБ са на път да извършат тих преврат в партията и да отстранят лидера Бойко Борисов. Това трябва да стане по елегантен начин с обяснението, че той сам се оттегля и ще изпълнява почетни функции. Това твърди "Фрог нюз" според информация на членове на парламентарната група на […]