Йотова: Надяваме се коалицията да оправдае големите очаквания

NetNews

Президентската институция е гарант за стабилността на България, каза пред журналисти в гр. Пещера вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Ние имаме големи очаквания от коалицията така, както и българският народ. Надявам се горещо те да оправдаят тези очаквания, защото най-малкото, което ни трябва в момента, е да хвърлим страната в нова изборна кавалкада“, коментира още Йотова. По думите ѝ сътресенията в правителството притесняват президентската институция, защото „всяко сътресение точно в тази ситуация, означава нестабилност на страната“.

Вицепрезидентът Йлияна Йотова участва в честването на празника на гр. Пещера. В своето приветствие към жителите и гостите на родопския град тя заяви, че днес живеем в много трудно и размирно време.

Не една и две мечти са изгорели в кладата на българската история, но винаги сме побеждавали тогава, когато сме били заедно, добави още Илияна Йотова. Точно в този труден период не бива да има нови разделителни линии между нас като хора, не бива да се обръщат българи срещу българи, защото този, който дръзне да направи това, ще получи присъдата и на историята , и на поколенията след него, подчерта вицепрезидентът, цитиран от БТА.

На честванията по повод празника на Пещера присъстваха още вицепремиерът Борислав Сандов и министрите Георги Гьоков, Христо Проданов и Иван Иванов, областният управител.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Слънчев Гергьовден

Днес времето ще бъде слънчево. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса, в София – 21. В следобедните часове само над Югозападна България ще се развива купеста облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен […]