Йотова поиска оставката на Денков

NetNews

Вицепрезидентката Илиана Йотова днес поиска оставката на министър-председателя Николай Денков. Причината – вчерашната му реплика в радио интервю, че зърнопроизводителите се държат като „терористи“.

„Това да наречеш производителите на зърно в България зърнари и да ги определиш като терористична организация е за оставка, така се прави в цивилизована страна, това е морален акт“, каза Йотова в интервю за БНТ.

Тя добави, че „има насъскване на производители срещу преработватели“ и че трябва да има „консенсусен вариант чрез диалог и предварителен анализ“ да се решават противоречията между правителството и бранша.

„Играят си със земеделския министър като пинг-понг, аз ако бях на негово място щях да се оттегля“, добави вицепрезидентката.

В интервю вчера Денков заяви:

„В последните два дни те (зърнопроизводителите – б.р.) започнаха да се държат като терористи. Използват фалшиви аргументи, поставят искания незабавно да се случи това, ако не го направите, ние ще блокираме държавата, аз с терористи не преговарям. Аз очаквам да дойдат на масата и да преговаряме по същество.“

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Вицето на президента Радев посъветва премиера да подаде оставка

Вицепрезидетът Илияна Йотова изрази мнение, че министър-председателят Николай Денков трябва да подаде оставка заради отказа му да се съобразява с шантажа на зърнопроизводителите, които започват протести и блокади заради отменената забрана за внос на украинско зърно. Подновения внос предизвика поредния конфликт между правителството и президента, който по време на служебното […]