Казваме кога затваряме въглищните централи до края на седмицата

NetNews

По време на среща на бизнеса с правителството, служебният енергиен министър обяви, че се подготвят още мерки, свързани със свободния пазар, предаде БНТ.

"Със законови промени ще дадем възможност да се лицензира повече от една борса, което създава конкуренция, което пък от своя страна ще подобри предлагането на най-различни продукти – тогава няма да се питаме защо няма дългосрочни, а са само ден напред", каза енергийният министър Андрей Живков.

Тема на срещата беше и затварянето на въглищните централи у нас. Брюксел изисква от България да даде точна дата чрез Плана за възстановяване и развитие.

"В Плана е предвидена 2038 година, служебният кабинет все още не е изоставил варианта и договаря и различна дата – 2040 година, като предполагам, че това ще бъде ясно до края на тази седмица", заяви премиерът Стефан Янев.

Протест заради закриването на мините ще проведат и синдикатите в София.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кирил Петков, Тошко Йорданов, Борисов и Вигенин повеждат листи в битката за Пловдив

ДПС ще имат един и същи кандидат-президент и кандидат-депутат – лидерът Мустафа Карадайъ. Все още не са ясни водачите на всички листи на "Демократична България" и "Продължаваме промяната", предаде БНТ. Най-интересна се очертава битката за Пловдив-град. Там Кирил Петков от "Продължаваме промяната" ще се изправи срещу Тошко Йорданов от "Има […]