Какви данни съдържа уникалният преброителен код

NetNews

Уникалният преброителен код не съдържа лична информация, съобщиха от Националния статистически институт. Така те успокояват гражданите да бъдат спокойни и да оставят кода, залепен на бележка на вратата си, защото така не рискуват да огласят лична информация за домакинствата си.

2 152 368 души са се преброили електронно, сочат данните на НСИ към днешна дата. Всеки, който успешно е попълнил преброителната карта онлайн, е получил на имейла си уникален преброителен код. Той е от 15 цифри и съдържа служебна кодирана информация – за общината, контролния и преброителния участък, в който се намира домакинството. В него няма никаква лична информация, която може да бъде използвана от друг човек.

В страната преброителите използват различни практики за събиране на кодовете от хората, които са се преброили електронно. Освен сините "закачалки", те залепват съобщения във входовете със своя телефон или имейл. Независимо как преброителят е оставил контактната информация, можете да се свържете с него и да предадете кода. Ако по някаква причина ви е невъзможно, не се безпокойте – няма да бъдете глобени, а преброяването ви е завършено и валидно.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

„Пфайзер“ тества хапче срещу COVID-19

„Пфайзер“ започва клинично изпитване на перорално антивирусно лекарство, което би могло да предотврати инфекция от COVID-19. Това обяви фармацевтичната компания, докато учени от цял свят работят за откриването на нови инструменти за борба с вируса, пише „Форбс“. Проучването има за цел да провери дали антивирусният медикамент може да предотврати заразяване. […]