Какви са проблемите, които стоят пред Столичната община?

NetNews
„Болниците са в добро финансово състояние, но от гледна точка на апаратура има какво да се желае. Не трябва да се стига до момента, в който хора ще умират по стълбите на болниците. В предстоящия бюджет на общината трябва да бъдат заделени нужните финансови средства“, заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов в студиото на „Денят ON AIR“.

Според него събираемостта на „Топлофикация София“ зависи от възможността на хората да си плащат сметките. В рамките на Плана за възстановяване трябва да бъдат предвидени пари за изграждане на нови когенерации.

„400 млн. евро напълно отговарят на нуждата от високоефективна когенерация за „Топлофикация София“, което е в унисон със Зеления пакт. Всеки лев за „Топлофикация“ е важен, трябва да бъдем отговорни към това дружество“, допълни Калоян Паргов.

„Това е тема, която е огромен проблем. До голяма степен заради неефективното управление на тази система. Реформа не се прави с намаляване на линии, защото истината е, че с развитието на метрото се намали до голяма степен ефикасността и смисълът от наземния транспорт“, заяви лидерът на БСП-София пред Bulgaria ON AIR.

По думите му условието, което поставя БСП, е да се запази социално поносима цената на транспорта.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Дерматолог: 1/5 от хората, прекарали COVID-19, са с кожни проблеми

След две годшни на пандемия вече е ясно, че пациентите, които са прекарали COVID-19, се сблъскват с много кожни проблеми.  „Категорично поне 1/5 от хората, които проявяват симптоми на Ковид, имат и изява на кожни състояния“, посочи дерматологът и микробиолог доц. Весела Райкова в ефира на Bulgaria ON AIR. По […]