Какво излъчват телевизорите

NetNews

Рентгеновото лъчение е най-опасният вид радиация, излъчвана от телевизори и компютърни екрани. Според Агенцията за опазване на околната среда телевизорите с плосък екран не произвеждат такъв вид радиация, докато по-старите телевизори с ЕПТ са известни с това, че произвеждат слаби количества рентгеново лъчение. Поради този факт плазмените телевизори трябва да са по-безопасни от телевизорите с електронно-телевизионни приемници. Ако сте предпазлив потребител, може все още да сте загрижени за плазменото излъчване. Дори ако екранът не излъчва рентгенови лъчи, всички видове светлина, включително и видимият светлинен спектър, са радиоактивни по дефиниция, пише Ретро.бг.

Какво може да се направи? Намалете настройките за яркост на плазмения телевизор. Чрез намаляване на количеството светлина, излъчвано от вашия екран, вие по същество намалявате нивата на радиация. Много телевизори ви позволяват да регулирате нивата на яркостта с помощта на дистанционното. Седнете по-далеч от телевизора и гледайте телевизия по-рядко. Докато регулирането на яркостта и UV защитата спомагат за намаляване на радиацията от екрана, радиацията не може да бъде напълно отстранена от дисплея на плазмения екран. Единственият начин да се гарантира минимална експозиция е да се дистанцирате от екрана и да ограничите времето за телевизия. Освен това специалистите препоръчват и да мажете ежедневно лицето си с крем срещу UV лъчи, който ползвате само на плажа, защото той наистина ги отблъсква.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Двете най-отмъстителни зодии

Да се стремиш към помирение е качество, което не всички притежават. Има хора, които само чакат да им забиеш нож в гърба и веднага се обръщат срещу теб с жаждата за отмъщение. Това са 2-те зодии, които освен, че не прощават, отмъщават жестоко, но справедливо, информира actualno.com. Телец Добри са, […]