Какво означава, ако сънувате, че изневерявате?

NetNews

Учени са установили, че 8% от сънищата имат еротичен характер. Близо 60% от жените пък признават, че са изневерявали на партньора си по време на сън. Това се твърди в ново проучване, в което са участвали близо 1000 дами. Какво означава това и защо подобен сън е толкова разпространен сред представителките на нежния пол? Изобщо, трябва ли да се тревожим, ако започнем все по-често да сънуваме сексуални сцени с невероятен оргазъм, преживени в компанията на бивше гадже, колега или мистериозен непознат? Отговорът на експертите е повече от категоричен – място за тревога няма, пише woman.bg.

Фактът, че ви се присънват греховни приключения в ръцете на друг мъж, съвсем не означава, че искате да мамите партньора си, твърди семейният психолог д-р Карин Андерсън Абрел. Тези сънища са резултат на преживяванията и емоциите от деня или седмицата и е начин на мозъка да се освободи от натрупаното в последно време напрежение.

Феноменът на изневярата на сън експертите обясняват още и с факта, че по време на сън съзнанието ни често се връща назад в миналото ни, възпроизвеждайки картини от реалността ни, свързани с приятни емоции и преживявания. Понякога той сам твори тези картини, търсейки така начин да си достави утеха и удоволствие.

Ако човекът, с когото изневерявате, е напълно непознат, има голяма вероятност това да е мъж, който сте срещнали в магазина или метрото например, и чийто образ мозъкът ви е съхранил дълбоко в гънките на паметта ви, смятат още психолозите. Така че, ако случайно ви се присънят похотливи сънища с привкус на сладка изневяра, не се безпокойте. Това съвсем не означава, че копнеете за подобна постъпка, заради чувство на неудовлетвореност във връзката ви. Поне така твърдят специалистите. Те добавят още, че подобен сюжет подсъзнанието ражда и в случаите, когато една жена трябва да прояви по-твърд и корав характер. Например, да бъде по-решителна или да изказва смело собствено си мнение.

Учените обаче имат обяснение и за разтърсващия оргазъм насън. Според тях това е индикация за сънуващия, че иска на всяка цена да приключи с разрешаването на даден проблем. Например – да доведе най-сетне до край някаква отдавна започната трудоемка работа, диплома и т.н., довели организма му до необходимостта от освобождаването на натрупана сексуална енергия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Манчестър Юнайтед се надява да продаде четирима, за да събере пари за селекция през лятото

Манчестър Юнайтед планира да продаде четирима футболисти и надеждите са чрез тези изходящи трансфери да бъдат генерирани още поне 60 милиона паунда за селекция през лятото, съобщава днес “Метро”. Спряганите за напускащи “Олд Трафорд” са Джеси Лингард, Хуан Мата, Диого Далот и Фил Джоунс. Изданието допълва, че на Оле Гунар […]