Какво се случи с цените на жилищата

NetNews

В 40 от 53 разгледани големи градове по цял свят се наблюдава ръст в цената на жилищата през четвъртото тримесечие на миналата година спрямо същия период на 2019-а, сочат данните от анализ на специализирания сайт Global Property Guide.

Най-силно е било поскъпването в Нова Зеландия – 16.77%. Следват Шри Ланка и Пуерто Рико, съответно с 15.47% и 14.59%. В ТОП 5 влизат още Словакия и Турция. В първата увеличението на цената на квадратен метър жилищна площ е 14.28%, а в южната ни съседка – 13.7%.

В другия край на класацията са Филипините. Там през последното тримесечие на миналата година цените на жилищата да се понижили с 16.11% спрямо същия период на 2019-та. В Египет поевтиняването е 14.38%, а в Черна гора – 10.45%. В ТОП 5 влизат още Пномпен в Камбоджа – 8.8% спад и Катар с обезценяване на жилищата от 4.78%.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сърбия очаква посещение на Владимир Путин

Правителството на Сърбия се надява, че скоро ще осъществи посещение на руския държавен глава Владимир Путин, съобщи ТАСС. Подготовка за посещението беше обявена от сръбския външен министър Никола Селакович. Това проведе разговор с руския посланик Александър Ботан Харченко. Сръбският представител е доволен от интензивността на провеждане на срещи на високо […]